Wat kost een auto? Lease Auto Prive rijden

lease auto prive

Autokosten worden meestal niet opgeteld

Een auto kost veel geld: bij inruil schrik je vaak van het bedrag dat je bij moet betalen, reparatienota’s vallen meestal ook niet mee, brandstofprijzen zijn hoog etc. Hoeveel precies aan een auto uitgegeven wordt, weten de meeste mensen niet. Dat komt niet alleen doordat kosten erg versnipperd betaald worden, ook aanbiedingen van autobedrijven en leningverstrekkers geven vaak een verkeerd beeld van de werkelijke kosten. Dit komt doordat er gewerkt wordt met aanbetalingen, slotbetalingen, financieringen, verplichte verzekeringen en verrekening van inruilwaardes.

De volgende aspecten zijn belangrijk voor de hoogte van uw autokosten:

Een occasion of een nieuwe auto

In een occasion rijdt u gemiddeld gesproken goedkoper dan in een nieuwe auto. Nadeel van een occasion is het miskoop risico / het risico van hoge onverwachte kosten. Bij occasion private lease van ALMN Private Lease heeft u de lagere investering van een occasion in combinatie met de zekerheid van een vaste leaseprijs. Bekijk het actuele aanbod.

Private lease actieaanbiedingen

Leasemaatschappijen kopen auto’s vaak actiematig tegen hoge kortingen op voorraad in. De klant profiteert van scherpe leaseprijzen waar deze kortingen in verwerkt zijn. Hierdoor kunt u goedkoop een lease auto prive rijden. Bekijk hier de actieaanbiedingen van ALMN Private Lease.

Het aantal jaren dat u de auto wilt rijden

Door de looptijd van uw auto te verlengen van bijvoorbeeld 3 jaar naar 5 jaar kunt u besparen op uw leasetarief. Dit komt doordat de hoge afschrijving van de eerste jaren over een langere periode verdeeld wordt.

Het aantal km dat u per jaar rijdt

Kilometers rijden kost geld; niet alleen brandstof, maar ook het extra onderhoud. Ook is de restwaarde van de auto sterk afhankelijk van het aantal kilometers dat er met de auto gereden is. Meer rijden betekent een lagere restwaarde en dus een hogere afschrijving. Minder rijden bespaart dus veel!

De keuze tussen benzine of diesel

U kunt kiezen voor een auto die op benzine of diesel rijdt. Uit berekeningen van ALMN Private Lease blijkt dat het omslagpunt vrij hoog ligt: vaak boven de 35.000 kilometer! Laat u vrijblijvend adviseren door onze mensen.