Zomer-, winter- of All season banden?

All Seasonbanden

ALMN Private Lease wil dat u zorgeloos en veilig rijdt in uw auto. De temperaturen worden steeds lager, dus het is nu tijd om te kiezen voor winter- of All season banden. Maar welke kunt u het beste kiezen? Wij brengen voor u in beeld wanneer u voor welke band moet kiezen en waar u op moet letten.

Direct contact   Bekijk de voorraad (150+)0344 – 63 80 66

All season banden

All seasonbanden, All weatherbanden of 4-seizoenenbanden zijn eigenlijk een combinatie tussen zomerbanden en winterbanden. All season banden vormen namelijk een compromis tussen de voordelen van zomerbanden tijdens warmere en drogere omstandigheden en winterbanden tijdens koudere, nattere en ijzige omstandigheden.

De All season band heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een zomerband in de winter maar ook duidelijke tekortkomingen ten opzichte van een winterband in de winter. De tekortkomingen ontstaan vooral op het gebied van tractie en zijdelingse grip in de sneeuw. Winterbanden presteren altijd beter op een besneeuwde helling dan All season banden. In een vlak land als Nederland zijn All seasonbanden uiterst geschikt. Op bergpassen en steile wegen met sneeuw zal de grip tekort schieten.

Het rijden met All season banden vergt enige aanpassing van uw rijstijl, zowel in de zomer als de winter. Zo is het verstandig meer afstand te houden en uw snelheid aan te passen.

Profiel All weatherbanden

Ieder soort band (zomer-, winter en All-weather) kent zijn eigen profiel en rubbersamenstelling. Hierdoor wordt voor 4-seizoenenbanden de voordelen verkregen van de beide alternatieven. Onderstaand ziet u het verschil in profiel tussen de zomerband, winterband en All seasonband.

Zomer-, winter- of All seasonbanden

Materiaal 4-seizoenenbanden

Zoals al eerder aangegeven verschilt ook de rubbersamenstelling van 4-seizoenenbanden. All season banden vormen een mix tussen het rubber van winterbanden dat zacht blijft tijdens lage temperaturen en harder blijft bij warmere temperaturen in de zomermaanden. Tijdens beide seizoenen verzekeren All season banden u van voldoende grip op het wegdek.

Voor het Nederlandse klimaat zijn All seasonbanden ideaal. Het wisselende weer en de niet al te strenge winters zorgen er voor dat All weatherbanden het hele jaar door gebruikt kunnen worden en u verzekeren van goede prestaties op de Nederlandse wegen. Daarnaast bespaart u met All season banden niet alleen geld maar ook tijd om weer een andere set wielen onder uw auto te laten monteren.

Onderstaand hebben we voor u de voor- en nadelen van All season banden op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen van All seasonbanden?

 • U bespaart tijd door het hele jaar op een set banden te kunnen rijden zonder te hoeven wisselen
 • U heeft geen extra set banden nodig dus geen extra kosten
 • Beter geschikt in de winter dan zomerbanden

Wat zijn de nadelen van All season banden?

 • Minder goede prestaties dan winterbanden bij hevige sneeuw
 • Vaak niet toegestaan in gebieden waar winterbanden vereist zijn
 • All season banden slijten sneller in de zomer dan zomerbanden
 • All season banden zijn van een zachter materiaal waardoor hij tijdens stuurbewegingen anders reageert in de zomer dan een zomerband
 • Vaak niet geschikt voor hoge snelheden

Waar moet ik rekening bij houden bij mijn keuze voor banden?

 • Het aantal kilometers per jaar
 • Ritten met de auto naar Duitsland of wintersportgebieden
 • All season- en winterbanden zorgen voor een hoger brandstofverbruik door meer rolweerstand
 • Winterbanden zorgen voor een bijgeluid en slijten wat harder

Welke banden heb ik nodig?

Zomerbanden
Rijdt u niet veel kilometers, komt u in de winter niet in Duitsland of in wintersportgebieden, rijdt u in de winter sowieso niet zo vaak? Dan raden wij aan om het hele jaar door op zomerbanden te rijden. En als u toch nog in winterse omstandigheden terecht komt, dan komt u met behulp van een rustige en verstandige rijstijl alsnog veilig op uw eindbestemming.

Wist u dat bij ALMN Private Lease in de leaseprijs standaard zomerbanden zijn opgenomen?

Bekijk de voorraad (150+)0344 – 63 80 66

All seasonbanden
All seasonbanden zijn een prima oplossing voor bestuurders die niet zoveel kilometers in een jaar rijden. Als u minder dan 20.000 kilometer per jaar rijdt, niet vaak te maken heeft met winterse omstandigheden en niet met uw auto op wintersport gaat, zijn All season banden een goed alternatief voor winter- en zomerbanden.

Wij bieden u de mogelijkheid om All seasonbanden onder uw nieuwe auto te laten monteren. Zo bent u tegen een scherpe prijs verzekerd van grip, het hele jaar door.

Direct contact

Winterbanden
Maakt u het hele jaar door intensief gebruik van uw auto? Dan raden wij u aan om uw winterbanden te (laten) monteren wanneer het kouder is dan 7 °C. Hiermee kunt u zorgeloos naar Duitsland in uw auto en wintersportgebieden bezoekt u zonder obstakels. De ingang van de wintertijd kunt u daarnaast ook als maatstaaf aanhouden; eind oktober tot begint maart reiken de temperaturen meestal onder de 7 °C.

De winterbandenregeling van ALMN Private Lease is gedurende de gehele looptijd in het contract opgenomen en is niet gelimiteerd. ALMN heeft samen met de dealer een Winterbandenpakket samengesteld. Hiermee bent u de gehele contractperiode in alle seizoenen optimaal verzekerd.

Direct contact   Bekijk de voorraad (150+)0344 – 63 80 66

Terug naar nieuwsoverzicht