Subsidieregeling elektrische auto’s voor particulieren definitief!

subsidie elektrische auto's

Het is definitief. Het kabinet wil schoon vervoer stimuleren en toegankelijk maken voor iedereen. Vanaf 1 juli komen particulieren in aanmerking voor een subsidie van € 4.000 bij het afsluiten van een private leasecontract van een nieuwe elektrische auto.

Met deze regeling wordt het rijden in een elektrische auto steeds aantrekkelijker voor een bredere groep. Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking door de strenge voorwaarden. Zo zijn er voorwaarden verbonden aan de actieradius, de oorspronkelijke catalogusprijs en de minimale bezitsduur. De subsidieregeling is van toepassing op alle elektrische modellen die wij op dit moment aanbieden. Ontdek de SEAT Mii electric, Opel Corsa-e, Peugeot e-208, Renault ZOE of de Volkswagen ID.3.

Voorwaarden subsidieregeling SEPP

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling dient de nieuwe elektrische personenauto aan een aantal voorwaarden te voldoen:

   • De 100% elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer.
   • Bij lease van een elektrische auto dient de leasemaatschappij in het bezit zijn van het Keurmerk Private Lease.
   • De leaseovereenkomst is gesloten op of na 4 juni 2020 en staat op naam van de particulier die de subsidie aanvraagt.
   • De subsidieaanvraag wordt ingediend binnen 60 dagen na het ondertekenen van de leaseovereenkomst.
   • U heeft een geldig woonadres in Nederland.

Omdat wij aangesloten zijn bij het Keurmerk Private Lease verzekeren we u om u op een transparante manier te adviseren. Ook acht het keurmerk de mogelijkheid voor de consument om de leaseovereenkomst te kunnen ontbinden, in geval van een afwijzing tot subsidieverlening. Neem direct contact met ons op!

Jaarbudget 2020

Voor nieuwe elektrische auto’s is al meer subsidie aangevraagd dan het jaarbudget van € 10 miljoen. Dit geldt voor koop en lease. Dient u een aanvraag in nadat het jaarbudget op is? Dan wordt uw aanvraag doorgeschoven naar 2021. Heeft u nog geen aanvraag ingediend, maar u bent dit van wel van plan? Het indienen van aanvragen blijft mogelijk, deze wordt echter dus pas in 2021 opgepakt.

Aanvragen van subsidie

ALMN Private Lease kan geen subsidie aanvragen voor de klant. Particulieren dienen zelf een subsidie aan te vragen. U kunt na aankoop van een elektrische auto via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidie aanvragen. Tijdens de aanvraag van de subsidie dient u uw persoonlijke gegevens, DigiD en leaseovereenkomst bij de hand te houden om de aanvraag in te vullen. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u ook meer informatie en veel gestelde vragen over de subsidieregeling.

Terug naar nieuwsoverzicht