Subsidie 2022 elektrisch rijden

subsidie elektrisch rijden private lease

We zijn ons steeds bewuster van het milieu. We scheiden afval, leggen zonnepanelen op ons huis en  gaan steeds meer elektrisch rijden. Elektrische auto’s stoten tijdens het rijden namelijk geen broeikasgassen uit, zijn energiezuinig, en dus goed voor het klimaat. Om het elektrisch rijden aantrekkelijker te maken heeft het kabinet opnieuw subsidie beschikbaar gesteld.

Al eens overwogen om elektrisch te gaan rijden? Dit is het moment om de overstap te maken!

Voordelen elektrisch rijden

Een elektrische auto rijdt veel zuiniger dan een benzine of diesel auto. Daarnaast is het opladen van je auto goedkoper dan je tank vullen met benzine. Helemaal ideaal is het natuurlijk wanneer je de auto kunt opladen met de groene stroom die je genereert met zonnepanelen. Een ander financieel voordeel is dat een elektrische auto minder onderhoudskosten heeft en er tot 2025 een vrijstelling van wegenbelasting is. Hartstikke goed voor het milieu en portemonnee maar zeker ook voor je eigen comfort. Een elektrische auto rijdt namelijk heerlijk stil.

Wat houdt de subsidie in?

Het maximale subsidiebedrag bij een nieuwe elektrische leaseauto is € 3.350. De subsidie loopt maximaal 48 maanden dus ontvang je per maand € 69! Dit wordt direct op je rekening gestort. Bij een leasecontract van 60 maanden ontvang je dus de laatste 12 maanden geen subsidie meer. Kies je voor een looptijd van minder dan 48 maanden? Ook dan ontvang je € 69 per maand maar de subsidie stopt wanneer het leasecontract afloopt. Bij een elektrische leaseoccasion is het maximale subsidiebedrag € 2.000 (€ 41 per maand). Vorig jaar was het gereserveerde subsidiebedrag binnen mum van tijd op. Dus wees er snel bij want op = op.

De elektrische auto komt in aanmerking voor subsidie in 2022 wanneer:

  • De auto 100% elektrisch is (hybride auto’s komen dus niet in aanmerking)
  • De leaseovereenkomst op óf na 1 januari 2022 is afgesloten
  • De private leaseovereenkomst een looptijd van minimaal 12 maanden heeft
  • De nieuwprijs van de auto tussen de € 12.000 en € 45.000 ligt
  • De auto een actieradius van minimaal 120 kilometer heeft
  • Je nog niet eerder gebruik gemaakt hebt van deze subsidie (de subsidie is één keer per persoon beschikbaar)

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Ten eerste raden wij je aan om de subsidie meteen na het tekenen van het leasecontact aan te vragen. De overheid kan er namelijk 13 weken over doen om te beslissen of de subsidie toegekend wordt. Je kan het ook later doen, maar dit moet wel binnen 60 dagen na ondertekening van het leasecontract.

Vanaf 3 januari 09:00 uur kun je de subsidie aanvragen. Direct na het aangaan  van de leaseovereenkomst is dit mogelijk. De auto hoeft nog niet geleverd te zijn.

Welke stappen je moet nemen:

  1. Vind jouw elektrische leaseauto
  2. Teken de leaseovereenkomst
  3. Vraag zelf de subsidie aan voor jouw nieuwe auto of occasion
  4. De subsidie wordt goedgekeurd en wij bestellen je auto!*

*Wordt je subsidieaanvraag afgekeurd? De private leaseovereenkomst kan dan kosteloos ontbonden worden. Wil je niet wachten op de uitslag voordat we de auto bestellen, dan kun je ook afzien van het recht op ontbinding.

Team Private lease ALMN

Vraag online direct een offerte aan voor jouw elektrische auto. Staat jouw gewenste auto niet op onze website? Neem dan contact op met onze leaseadviseurs. Wij zijn een universele leasemaatschappij dus kunnen alle merken aanbieden.

Neem contact op
Terug naar nieuwsoverzicht