Subsidie is een succes!

Aanvragen subsidie elektrische personenauto's nog steeds mogelijk

Is de subsidieregeling voor elektrische auto’s succesvol?

En of! Zo succesvol dat het budget voor 2020 al na één week is vergeven. Maar niet getreurd, het is namelijk mogelijk om uw aanvraag voor 2021 in te dienen. Sluit u een private leasecontract voor een nieuwe elektrische auto af, dan kunt u dus gewoon gebruik maken van de € 4.000 subsidie. Dan ontvangt u deze vanaf januari 2021 gedurende 48 maanden.

Benieuwd naar de voorwaarden van de subsidieregeling of wilt u meer informatie over hoe u de subsidie kunt aanvragen?

Lees meer in dit artikel 

Subsidie gebruikte elektrische wagens

Niet alleen op nieuwe auto’s geldt een subsidie. Particulieren ontvangen € 2.000 bij aanschaf van een jong gebruikte elektrische auto. Bijna 75% van de subsidie is nog beschikbaar. Dit betekent dat nog ruim 2.600 particulieren een aanvraag kunnen indienen bij aanschaf van een elektrische occasion. Laatste update op 20-07-2020.

Met de subsidie wil de overheid dat de particulier wordt gestimuleerd om een elektrische auto te leasen of aan te schaffen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) laat weten dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bepaalt of er meer geld beschikbaar komt wanneer de subsidiepot leeg raakt.

Overweegt u elektrisch rijden? Denk aan private lease

Het overgrote deel van de elektrische voertuigen is geregistreerd door leasemaatschappijen. Er zijn meerdere redenen waarom het overgrote deel van de registraties op naam van de leasemaatschappijen staat. Door te leasen doet de leasemaatschappij de investering van de aanschaf van de auto. Hierdoor blijft uw spaargeld gewoon op uw rekening staan. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over de restwaarde van auto, die lastig te bepalen is door de opkomst van de elektrische auto. U betaalt dus een vast bedrag per maand en weet precies waar u aan toe bent. Komt u in de problemen door schade of een ongeval? Wij zorgen voor een oplossing. Bij een niet verhaalbare schade geldt een laag eigen risico van € 150 per schade.

Meer weten over de voordelen of wilt u ons aanbod aan elektrische auto’s bekijken?

Ontdek het aanbod aan elektrische auto's Bekijk de voordelen van private lease

Terug naar nieuwsoverzicht