Private Lease met of zonder BKR?

Private Lease en BKR

Private Lease en BKR

Wanneer u kiest voor private lease wordt u bij de meeste leasemaatschappijen geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Een dergelijke registratie wordt vaak opgevat als nadelig. Alleen dit hoeft niet altijd in uw nadeel te zijn. Het kan u zelfs extra voordelen bieden. Of u nu beter met of zonder BKR-registratie kunt private leasen leest u in dit artikel.

Wat is een BKR-registratie?

Als u een nieuwe lening met een kredietbedrag boven de 250 euro afsluit, is de kredietverstrekker verplicht om dit bij het BKR in Tiel te melden. Dit wordt ook wel een positieve BKR registratie genoemd. Zo wordt bij private lease een deel (65%) van de totale som van de leasetermijn geregistreerd. Veel voorkomende positieve registraties zijn:

Positieve BKR-registratie

  • Op uw rekening geldt een kredietlimiet. Hierdoor kunt u rood staan.
  • U bezit een creditcard met gespreide betaling in meerdere termijnen.
  • Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.
  • U maakt gebruik van een uitgestelde betaling (‘koop nu, betaal later’).
  • Uw auto is in uw bezit via een private lease-regeling.
  • Op uw mobiele telefoon geldt een toestelkrediet via een telecom aanbieder.

Tijdens een toetsing kan een kredietverstrekker zien of u meerdere leningen heeft lopen en of u ook op tijd betaalt. Voldoet u altijd netjes aan uw betalingsverplichting dan blijft de registratie positief. 90% van de betalingsverplichtingen is positief geregistreerd. Wilt u weten of u bij het BKR geregistreerd staat? Vraag hier uw gegevens op.

Gegevens opvragen   Bekijk onze modellen

Negatieve BKR-registratie

Kunt u door omstandigheden langere tijd niet aan uw financiële verplichtingen voldoen, dan kunt u een negatieve registratie krijgen.

Uiteraard gebeurt dit niet zomaar en vaak is een negatieve registratie goed te voorkomen. U ontvangt herinneringen en aanmaningen van uw kredietverstrekker. Voordat een Achterstandsmelding wordt gedaan, ontvangt u een waarschuwing door middel van een vooraankondiging. Dit is uw laatste kans om een negatieve registratie te voorkomen.

De voordelen van een BKR-registratie

Een registratie is altijd in uw eigen belang. De voordelen van een BKR registratie zijn:

Transparantie & snelheid
Het biedt geldschieters de mogelijkheid om een duidelijk beeld te krijgen van uw betalingsverplichtingen. Doordat zij uw verplichtingen gemakkelijk kunnen controleren heeft u sneller een grotere kans op een grotere lening.

Vertrouwen & zekerheid
Bij keurig betalingsgedrag geeft dit vertrouwen om u op een verantwoorde manier krediet te verstrekken. Daarnaast biedt het u de zekerheid dat u de financiële lasten kunt dragen. De registratie beschermt u tegen het aangaan van een te zware financiële verplichting die uw mogelijk in de problemen kan brengen.

Private Lease en hypotheek

Private Lease, BKR en Hypotheek

Een leasecontract wordt gezien als een langdurige betalingsverplichting en kan hierdoor gevolgen hebben voor andere leningen (zoals een hypotheek of persoonlijke krediet). Tegenover een hypotheek is het geregistreerde bedrag relatief klein. Om die reden zou het ook geen grote gevolgen moeten hebben voor een hypotheek.

Toch blijkt uit de praktijk dat iedere kredietverstrekker hier anders mee om gaat. Meestal is er geen probleem als men eerst een hypotheek en vervolgens een private leaseauto af sluit. Andersom, kan het maximaal te lenen hypotheekbedrag lager uitvallen. Bent u van plan een huis te kopen? Dan is het verstandig om hierover contact op te nemen met uw hypotheek- of financieel adviseur.

Is een auto leasen met een BKR-registratie mogelijk?

ALMN Private Lease is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Hierdoor hebben wij een zorgplicht als het gaat om de financiële last die mensen kunnen dragen. Uiteraard biedt het Keurmerk Private Lease u ook voordelen. Weten welke? U leest ze hier.

Voordelen van Keurmerk Private Lease

Met een positieve BKR registratie kunt u bij ons een private lease auto leasen. Met een negatieve BKR-codering is dit niet mogelijk. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om u van mobiliteit te voorzien. Wellicht past het huren van een auto in uw situatie. Weten wat bij u past? Neem vrijblijvend contact op met een van onze leaseadviseurs.

Heeft u interesse in Private Lease? Wilt u alle voordelen van een nieuwe auto, maar niets van de lasten? Ontdek dan meer over Private Lease of stel direct uw auto samen en vraag een offerte aan.

Bekijk onze acties   Bekijk onze modellen

Terug naar nieuwsoverzicht