Misverstanden over Private Lease

Misverstanden over private lease

Private lease is de laatste jaren enorm populair in Nederland. Hoe populair? Leest u hier. Tegelijkertijd heersen er nog veel misverstanden over private lease. Om deze vergissingen over private lease de wereld uit te helpen zetten we in dit artikel de zeven populairste misvattingen over private lease voor u op een rij.

Misverstand #1

Leasen is duurder dan kopen

Onjuist. Als leasemaatschappij hebben wij een aantal voordelen ten opzichte van u als particulier als het gaat om het aanschaffen, onderhouden, verzekeren en verkopen van een auto.

Als leasemaatschappij kopen wij op grote schaal auto’s in waardoor wij meer korting krijgen dan wanneer u als particulier een enkele auto in de dealershowroom koopt. Wij maken afspraken met onze garagisten over de onderhoudskosten, met onze verzekeraars over de verzekeringskosten en dekken zelf het casco risico (het allrisk deel) af. Daarnaast is het dankzij onze goede contacten met handelaren ook veel eenvoudiger om de auto na afloop van uw leasecontract te verkopen.

Al deze voordelen vertalen wij door in de leaseprijs en dus naar u als klant. Zo kunt u als klant profiteren van de goedkoopste private lease auto’s en kunnen wij stellen altijd de scherpste private lease aanbieding te bieden.

Met private lease bent u dus altijd goedkoper uit dan wanneer u de auto koopt. Helemaal wanneer u als particulier geld moet lenen om de auto te kopen.

Misverstand #2

Schade is altijd voor eigen rekening

Dit is niet het geval. Voor ondertekening van het leasecontract nemen wij altijd samen met u de voorwaarden door. Zo komt u niet onnodig voor verassingen te staan. In onze voorwaarden wordt aangegeven dat de auto aan het einde van het leasecontract altijd gecontroleerd wordt op schade. Hierbij is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen ‘acceptabele schade’, zeg gebruikssporen en ‘niet acceptabele schade’. Als de ‘niet acceptabele schade’ gedekt is door uw verzekering, bijvoorbeeld als het andermans schuld is, dan is er niks aan de hand. Is de schade niet gedekt dan wordt het eigen risico aangesproken. Wees gerust, het eigen risico is bij ALMN Private Lease slechts € 150,-. Bij andere leasemaatschappijen loopt deze al snel op tot wel € 500,- en kan deze tegen betaling verlaagd worden.

Misverstand #3

Ik mag mijn auto niet uitlenen

Ook dit is onwaar. U kunt uw auto gerust uitlenen aan een familielid of buurman. Uiteraard moet men in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en blijft u wel het aanspreekpunt voor ons als leasemaatschappij.

Misverstand #4

Ik raak mijn schadevrije jaren kwijt

Nee hoor, uw schadevrije jaren blijven gewoon behouden. Ondanks dat de verzekering niet op uw naam staat bouwt u ook tijdens het private leasen van uw auto schadevrije jaren op. Aan het einde van uw leaseperiode ontvangt u een ‘no-claimverklaring’ ofwel een ‘Schadevrij rijden-verklaring’ van de verzekeraar van ALMN Private Lease. Hierin staat netjes uw totaal aan schadevrije jaren vermeld.

Misverstand #5

Ik krijg geen hypotheek

Niet helemaal waar, maar wel iets om goed op te letten. Doordat private lease wordt gezien als een langdurige betalingsverplichting wordt hier een BKR-registratie van gemaakt. Dit wordt ook wel een positieve BKR registratie genoemd. Voor private lease wordt een deel (65%) van de totale som van de leasetermijn geregistreerd. Dit kan gevolgen hebben voor het maximaal te lenen bedrag voor een hypotheek. Tegenover een hypotheek is het geregistreerde bedrag relatief klein. Om die reden zou het ook geen grote gevolgen moeten hebben voor een hypotheek. Toch blijkt uit de praktijk dat iedere kredietverstrekker hier anders mee om gaat. Meer weten? Lees: Private lease met of zonder BKR?

Misverstand #6

Meer kilometers maken private lease duur

Ook dit is niet helemaal waar, maar wel iets om goed op te letten. Veel leasemaatschappijen werken met ingewikkelde “kilometer bundels”, geven u geen inzicht in de meer- minderprijs per kilometer en betalen u geen minder gereden kilometers uit.

ALMN Private Lease kent zulke ‘streken’ niet! Bij het aangaan van het leasecontract schatten wij altijd samen met u zo goed mogelijk uw jaarkilometrage in, weet u vooraf uw meer- en minderprijs per kilometer en wij betalen zelfs als een van de weinige leasemaatschappijen alle minder gereden kilometers aan u terug. Zo voorkomen we dat u onnodig bij moet betalen.

Misverstand #7

Een leasecontract is niet opzegbaar

Onwaar. Bij persoonlijke omstandigheden kun je eventueel per direct en zonder extra kosten het leasecontract beëindigen. Dat zijn situaties waar je liever niet in verzeild raakt, zoals ontslag, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding, ontbinden van een partnerschap en overlijden. Kijk vooraf goed naar de voorwaarden. Wil je van de auto af omdat je het kleurtje zat bent of een mooier exemplaar hebt gezien, betaal je wel een restbedrag.

Conclusie

De misverstanden omtrent private lease zijn dus niet altijd juist. En daarnaast is private lease niet altijd duurder dan het kopen van een auto. Uiteraard, is het wel verstandig u te verdiepen in de voorwaarden. Deze kunnen namelijk per aanbieder nogal verschillen. Heeft u hier hulp bij nodig? Wij staan voor u klaar en beantwoorden graag uw vragen.

Stel direct uw vraagBekijk ons aanbod

Terug naar nieuwsoverzicht