Huurkoop auto zonder BKR?

Huurkoop auto

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe auto, komt u in aanraking met het maken van verschillende keuzes. Een van de keuzes die gemaakt zal moeten worden is of u kiest voor het gebruiken van uw spaargeld of voor een andere financierings- of betalingsvorm als huurkoop, een persoonlijke lening of private lease. In deze gevallen spreken we vaak over een auto op afbetaling in plaats van een directe investering. 

Huurkoop auto

Of het nu gaat om een nieuwe of jong gebruikte auto, de aanschaf van een auto is vaak een flinke investering.  Voor veel mensen een beslissing die niet zomaar is gemaakt omdat ze een grote investering niet in één keer kunnen of willen betalen. U zou dan kunnen kiezen voor huurkoop auto of ook wel een auto op afbetaling.

Bij een huurkoop auto is het gebruikelijk dat men een aanbetaling doet. Het restant van het openstaande bedrag wordt daarna in termijnen voldaan. Men spreekt hier dus van een auto op afbetaling. Het maandbedrag wordt bepaald aan de hand van het aantal termijnen en het bedrag dat vooraf aanbetaald is. Aan het eind van deze termijnen wanneer het volledige bedrag is afbetaald bent u de eigenaar van de auto. Wat niet vergeten mag worden is dat u bij een huurkoop auto BKR geregistreerd wordt. Meer informatie over een BKR-registratie en waarom dit niet negatief hoeft te zijn? Leest u hier.

Voordelen Huurkoop Auto

 • Na betaling van de laatste maand bent u eigenaar van de huurkoop auto;
 • U kunt zelf bepalen in hoeveel termijnen u de huurkoop wilt afbetalen aan de hand van uw persoonlijke situatie;
 • Eerder aflossen van de huurkoop is altijd mogelijk.

Nadelen Huurkoop Auto

 • Er wordt een hoge rente gehanteerd bij een huurkoop auto;
 • De afbetaling bestaat alleen uit rente en aanschaf. Alle overige kosten als HSB, verzekering, periodiek onderhoud, vervanging banden en hulpdienst komen boven op de maandelijkse afbetaling;
 • De waarde van de huurkoop auto wordt tijdens het afbetalen minder waard;
 • Tijdens de periode bent u zelf wel verantwoordelijk voor kosten bij schade of onderhoud.

Wij bieden geen huurkoop auto aan. Als u geen nieuwe auto kunt betalen en er wel in wilt rijden, kunt u ook overwegen om te kiezen voor private lease. Dit is een vorm van lenen waarbij u elke 3 a 4 jaar in een nieuwe auto rijdt.

 Huurkoop auto zonder BKR

Alternatieven t.o.v. Huurkoop Auto

De huurkoop auto is niet de enige manier om een nieuwe of jong gebruikte auto te rijden zonder het doen van een grote investering. U zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een financiering in de vorm van een persoonlijke lening of voor het leasen van een auto.

Persoonlijke lening

Het aangaan van een persoonlijke lening voor de aanschaf van een auto is een vorm van financiering die mogelijk is. U betaalt hierbij een vast bedrag per maand plus de daarbij komende rente.

Voordelen Persoonlijke lening

 • U bent direct eigenaar van de auto;
 • De overgebleven restwaarde van de auto is voor u zelf;

Nadelen Persoonlijke lening

 • U gaat een lening aan waardoor u een BKR-registratie krijgt, dit is overigens niet negatief wanneer u aan de maandelijkse betalingen voldoet.
 • U betaalt meer dan de daadwerkelijke verkoopprijs;
 • Kosten voor HSB, verzekering, onderhoud, vervanging banden en hulpdienst zijn voor uw eigen rekening.

Wilt u direct eigenaar zijn van een auto?  En wilt u aan het einde nog iets verdienen wanneer u de auto doorverkoopt? Dan kunt u kiezen voor de optie persoonlijke lening. U dient dan wel rekening te houden met het feit dat u net als bij een auto op afbetaling BKR geregistreerd wordt en dat er meer betaald dient te worden dan de werkelijke verkoopprijs van de auto.

Private Lease

U kunt ook kiezen voor Private Lease wanneer u graag in een nieuwe of jong gebruikte auto wilt rijden. Private Lease is een vorm van leasen waarbij de consument voor een vast tarief per maand voor een langere tijd over een auto beschikt. Wij bieden deze mogelijkheid aan voor degene die niet eenmalig een grote investering willen of kunnen doen, maar wel graag een nieuwe auto rijden.

Waarom ALMN Private Lease?

U rijdt bij ALMN Private Lease voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto naar keuze. Voor het vaste bedrag per maand zit naast de auto ook verzekering, wegenbelasting, afleveringskosten, afschrijving, rente, onderhoud, reparaties, (zomer)banden, vervangend vervoer (binnen Nederland na 24 uur) en pech onderweg hulp inbegrepen. Daarnaast hanteren wij een laag eigen risico van slechts € 150,-.

Ook bij Private lease krijgt u een BKR registratie. Dit komt doordat ALMN Private Lease onderdeel is van het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk is in het leven geroepen om u als consument te beschermen voorafgaand aan en tijdens de leaseperiode. Naast het keurmerk vinden wij goed advies en persoonlijk contact zowel voor- als na het afsluiten van het contract belangrijk en van toegevoegde waarde voor u als bestuurder.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor Private lease?

Wij kijken samen met u vooraf naar de beste mogelijkheden voor het contract met het juiste aantal kilometers. Wij willen namelijk voorkomen dat u achteraf veel moet bij betalen doordat u meer kilometers heeft gemaakt dan u zelf vooraf had aangegeven. Met het maandelijkse lease tarief liggen de risico’s voor onder andere onderhoud en de restwaarde van de auto bij ons als lease maatschappij. Zo rijdt u gedurende uw contract zorgeloos in een nieuwe auto.

Nieuwsgierig naar de private lease mogelijkheden?

Private Lease Modellen Direct contact 0344 – 63 80 66

Terug naar nieuwsoverzicht