ALMN Private Lease: “De Vakantieauto”

Herkent u dit? Tijdens de vakantie heeft uw auto eigenlijk meer ruimte en trekkracht nodig. Waarom dan het hele jaar door betalen voor een grote auto die je niet het hele jaar nodig hebt? Maak nu kennis met de ALMN Private Lease ‘Vakantieauto’. 

In de meeste gevallen wordt de keuze voor een grote auto ingegeven door het gebruik van de auto tijdens de vakantie. Gedurende deze periode (slechts een paar weken per jaar) heeft men extra ruimte, zitplaatsen en/of trekgewicht nodig.  U beschikt gedurende het lease contract over een kleinere, zuinige private leaseauto voor dagelijks gebruik waardoor uw autokosten lager zijn. Voor de zomervakantie stelt ALMN Private Lease een grotere auto beschikbaar. U betaalt in dit geval bovenop het private lease tarief een opslag voor het recht op een vakantieauto, gedurende het gehele leasecontract.

Hoe werkt de vakantieauto?

Tijdens de vakantieperiode maakt u gebruik van een grote(re) auto in de klasse SKODA Fabia Combi of SKODA Octavia Combi. Uiteraard, zijn deze auto’s onder andere voorzien van airconditioning en een navigatiesysteem. Ten tijde van de geplande vakantieperiode ruilt u uw reguliere lease auto om voor de vakantieauto. Naast het feit dat uw auto veilig staat gestald, kunnen wij eventueel benodigd onderhoud uitvoeren en staat uw auto bij thuiskomt weer als nieuw voor uw klaar.

In welke periode kan ik gebruik maken van de vakantieauto?

De vakantieauto is beschikbaar gedurende de zomervakantie in de periode van 1 mei tot 1 oktober. U kunt maximaal 21 aaneengesloten dagen per jaar gebruik maken van de autoklasse die u vooraf heeft gekozen. Om het mislopen van de vakantieauto in uw periode te voorkomen adviseren wij u op tijd aan te geven wanneer u gebruik wilt maken van de vakantieauto.

Hoeveel kilometers mag ik rijden met de vakantieauto?

Gedurende de periode waarin u gebruik maakt van de vakantieauto mag u 2.500 kilometer rijden. De kilometers die u meer rijdt worden separaat afgerekend tegen een vooraf met u afgesproken tarief per kilometer*.

Wat gebeurt er als ik een jaar geen gebruik maak van de vakantieauto?

Indien u een jaar niet met de auto op vakantie gaat dan blijven de beschikbare dagen gewoon staan. Op deze manier kunt u het ene jaar op vliegvakantie en het andere jaar tweemaal (in de periode 1 mei tot 1 oktober) met de auto op vakantie. Pas wanneer het leasecontract is geëindigd vervallen de niet gebruikte dagen. Er zal geen restitutie plaatsvinden van niet gebruikte dagen.

Wat gebeurt er met de opslag van de vakantieauto bij een voortijdige beëindiging van het private lease contract?

Het recht op gebruik van de vakantieauto wordt elke keer opgebouwd over een periode van 12 maanden. U betaalt hiervoor de eerder genoemde maandelijkse opslag. Indien de leaseovereenkomst eerder wordt beëindigd zal per vakantieperiode de 12-maandelijkse opslag dienen te zijn of worden voldaan.

Wat kost de vakantieauto?

Bovenop het reguliere leasetarief van de auto wordt, afhankelijk van de gekozen autoklasse, een extra prijs per maand gehanteerd. De tarieven zijn als volgt:

  • Klasse A – Categorie SKODA Fabia Combi: € 39,- per maand opgeteld bij regulier leasetarief*
  • Klasse B – Categorie SKODA Octavia Combi:  € 49,- per maand opgeteld bij regulier leasetarief**

Waarom kiezen voor een vakantieauto?

  • Altijd een geschikte auto tijdens de zomervakantie.
  • Structureel lagere maandelijkse autokosten gedurende de rest van het jaar.
  • Veel voordeliger dan een auto huren tijdens de vakantieperiode.

Rekenvoorbeeld: 

Wanneer u kiest voor een Klasse B vakantieauto – Categorie Skoda Octavia Combi betaalt u € 49,- per maand extra op het reguliere leasetarief. Op jaarbasis is dat € 588,- (12 x €49,-). De vakantieauto kan gedurende het jaar voor maximaal 21 dagen worden ingezet. Uitgaande van het maximaal aantal dagen betaalt u € 28,- (€ 588,- / 21) per vakantiedag.  

Wanneer u zo’n zelfde Skoda Octavia Combi wilt huren tijdens de vakantieperiode betaalt u  voor 3 weken € 1155,-. Uitgaande van dit aantal dagen betaalt u € 46,- (€ 1155,- / 21) per vakantiedag.

Het voordeel voor u bedraagt in dit geval per dag € 27,- (€ 55,- – € 28,-). Hieruit blijkt dat de vakantieauto veel voordeliger is dan het huren van een grote(re) auto tijdens de vakantieperiode. 

Interesse?

Heeft u interesse in de vakantieauto, of heeft u nog vragen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

De vakantieauto

*  meer kilometers: 13 cent per kilometer
**  meer kilometers: 16 cent per kilometer

Terug naar nieuwsoverzicht