ALMN Private Lease partner van het Jeugdsportfonds

jeugdsportfonds

Waarom het Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds richt zich op kinderen uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Deze kinderen krijgen dankzij het Jeugdsportfonds toch de kans lid te worden. Dit verwezenlijken ze door contributie en sportattributen te vergoeden. De Waal wilt dat ieder kind een kans krijgt om een sport te beoefenen. Ook kinderen waarvan de ouders niet over de gewenste financiële middelen beschikken.

Jeugdsportfonds Gelderland

Ieder kind moet kunnen sporten. Sporten bevordert de fysieke en mentale ontwikkeling en brengt kinderen spelenderwijs een gevoel voor discipline bij. Om te kunnen sporten hebben lang niet alle kinderen in Nederland gelijke kansen. Het Jeugdsportfonds stelt zich ten doel om snel, effectief en op laagdrempelige wijze kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders/verzorgers een kans te bieden om te gaan sporten. Dit is mogelijk door een bedrag van het Jeugdsportfonds ter beschikking te stellen voor de contributie bij een vereniging en waar nodig incidenteel voor sportkleding en –materialen.

In 2017 waren er al bijna 70.000 kinderen die konden sporten bij een vereniging dankzij de inspanningen van het Jeugdsportfonds.

Partnership

Autolease Midden Nederland en De Waal Autogroep onderschrijven de filosofie van het Jeugdsportfonds en hebben zich bereid verklaard om een bedrag ter beschikking te stellen voor kinderen uit de regio Rivierenland  waarvan de ouders niet over de gewenste financiële middelen beschikken.

Als ALMN Private Lease zijn wij trots onze naam te mogen verbinden aan het Jeugdsportfonds en hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid en ontwikkeling van de jeugd in Nederland.